Onze ijssalon

Wij hebben in juni 2013 onze deuren geopend in de Gijsbrecht van Amstelstraat, een leuk winkelhart met veel speciaalzaken (o.a. een olijvenhuis en een Franse bakker), waar wij als Italiaanse ijssalon perfect bij passen. Wij hebben een klein terras waar je ’s zomers heerlijk in de zon van je ijsje, coupe, kopje Italiaanse koffie of andere lekkernij uit onze ijssalon kunt genieten. Maar ook als je liever wat verkoeling zoekt (of in de winter wat warmte), kun je binnen bij ons lekker zitten.

Ons interieur en onze apparatuur, waaronder de vitrines en de bereidingsmachines, komen uit Italië, net als de eigenaren en ijsbereiders van Buon Gusto, Andrea Bortot en Laura Ceccato. Als je de salon binnenkomt, waan je je door de mediterrane kleuren en inrichting zelf ook even een beetje in Italië.

De ingrediënten voor onze producten worden met zorg geselecteerd, om het beste resultaat en een optimale kwaliteit en smaak te bereiken. Wij gebruiken zoveel mogelijk natuurlijk versproducten, zoals vers fruit, verse noten en cacao en verse melk. Wij verwerken in ons ijs bij voorkeur fruit van het seizoen, maar ook voor sommige smaken die in ons standaardassortiment zitten, gebruiken wij vers fruit. Indien nodig vriezen wij het fruit zelf in, zodat we zeker weten dat er verse producten gebruikt worden.

Wij maken alles zelf. Dus niet alleen het ijs, maar ook de appeltaart, tiramisu en freddini’s (mini-semifredda’s). Tevens hebben wij diverse warme dranken, zoals warme chocolademelk en speciaalthee. Onze koffiespecialiteiten worden gemaakt van verse koffiebonen en met verse melk en cacao. Wij voegen aan elke espresso, cappuccino en latte macchiato de authentieke, Italiaanse koffiedraditie en een flinke dosis passie en liefde voor ons vak toe, en dat proef je.